ЗДО №1, ЗДО №1 "Пролісок" м. Хмільника, Хмільник
Вінницька область, Хмільницький район

події

Тиждень безпеки на річках і водоймах у зимовий період

Зима - чудова пора відпочинку та  розваг. Скільки радощів вона приносить! Забави на ковзанах, лижах, санчатах! Тому  малята  люблять і чекають зимову пору, іноді забуваючи про небезпеку, яку можуть  приховувати зимові явища.

Аби убезпечити дітей дошкільного віку , від трагедій на водоймах в зимовий період  в Закладі освіти №1 «пролісок» з 18 по 22 грудня 2023 року проводився  «Тиждень безпеки на річках і водоймах у зимовий  період» під час якого   педагогічні працівники закладу навчали дошкільнят правил безпечної поведінки біля водойми  та під час різних зимових явищ природи: ожеледиці, хуртовини, виникнення бурульок.  Малята під час  бесід, спостережень у природі, пошуково-дослідницької діяльності, ігор, літературно-художньої діяльності  навчалися  діяти в  різних небезпечних ситуаціях.

 Відомо, що біду набагато легше попередити, аніж ліквідовувати її наслідки. Тому, проведення  постійної виховної  роботи з дітьми,  аби запобігти надзвичайним подіям на воді взимку  є одним із пріоритетних напрямків діяльності ЗДО №1 «Пролісок».

Окремо звертаємося до батьків: пильнуйте своїх дітей,  нагадуйте їм про те, як потрібно поводитися взимку (особливо біля водойми), не дозволяйте їм без вашого нагляду гратися поблизу річок та ставків!

  

Безпека дітей – справа дорослих

Охорона життя дитини є пріоритетним завданням системи дошкільної освіти, реалізація якого сприяє збереженню та зміцненню здоров’я малюків, дає поштовх до його формування та відновлення. Саме у дошкільному віці у дитини формуються основи здорового способу життя норм безпечної поведінки.

 Безпека життєдіяльності дитини - це формування у неї свідомого ставлення до збереження особистого життя і здоров’я, шляхом надання теоретичних знань, практичних умінь, реалізації набутих навичок.

Відповідно до річного плану роботи 29 листопада 2023року в закладі дошкільної освіти №1»Пролісок» відбулося засідання педагогічної ради  на тему: «Створення безпечних умов для усіх учасників освітнього процесу в ЗДО».  На засіданні педагогічні працівники обговорили  питання дотримання прав дітей згідно Конвенції ООН «Про права дитини». Учасники педагогічної ради визначили шляхи вдосконалення освітнього середовища в ЗДО, проаналізували дієві та прийоми методи роботи з дітьми щодо формування у вихованців знань про безпеку та моделі безпечної поведінки в сучасних умовах.  Перед колективом ЗДО «Пролісок» стоїть завдання виховання дитини в дусі відповідального ставлення до власного здоров’я, безпеки життя, здоров’я оточуючих як найвищої індивідуальної та суспільної цінності.

 

16 листопада - Міжнародний день толерантності

       Толерантність — це мистецтво жити з іншими людьми та з іншими ідеями.  (Кофі Аннан)

    Толерантність – це прийняття та повага до чужого вибору, особливостей, думок. Не варто плутати толерантність із поступкою, поблажливістю, відмовою від своїх переконань, байдужістю. Це відкритість до світу та людей, усвідомлення різноманітності навколишнього світу та його унікальності. Толерантність є ознакою впевненості у собі та усвідомленні надійності власних морально-етично-громадянських позицій. Відсутність толерантності породжує ненависть. Ненависть веде до недовіри. Недовіра тягне за собою віддаленість людей один від одного: самотність і відчуження.

     Я помітив, що тільки нерозумні люди хочуть, щоб усі були однакові. Розумні раді з того, що є день і ніч, літо та зима, молоді й старі, що є метелики та птахи, різнобарвні квіти й різного кольору очі, що є дівчатка й хлопчики.  А хто не любить думати, того різноманіття, що змушує думку працювати, дратує.  (Януш Корчак)

  У ЗДО №1 "Пролісок" практичним психологом Піх О.О. до Міжнародного дня толерантності (16 листопада) був проведений тренінг з педагогами під назвою "Засвіти вогник толерантності" (мета:поглибити знання педагогів про  поняття «толерантність», «толерантна особистість»; визначити межі своєї толерантності; створити умови для мотивації толерантності в педагогів; розвивати професійну самосвідомість педагогів;гармонізувати взаємини в колективі).

             

 

13 листапада - Всесвітній день доброти

 

                    Живи, добро звершай,

Та нагород за це не вимагай.

Лиш в добро і вищу правду віра

Людину відрізня від звіра.

Хай оживає істина проста:

Людина починається з добра.

 

Доброта — єдиний одяг, який не зношується. (Генрі Девід Торо)

Доброта – це те, що може побачити сліпий і почути глухий. (Марк Твен)

Скільки в людині доброти – стільки в ній і життя. (Емерсон У.)

       До Всесвітнього дня доброти практичним психологом ЗДО №1 Піх О.О. у середніх та старших вікових групах були проведені заняття "Чарівні слова зігрівають наші серця" (мета: виховувати дружелюбність, доброту, тактовність, бажання допомагати один одному,вчити культури спілкування (вітатися, прощатися, просити пробачення , розрізняти гарні та погані вчинки, говорити компліменти, розвивати уміння називати та показувати за допомогою міміки різний настрій, що допоможе у спілкуванні з однолітками та старшими).

                      

      

 

ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ В ЗДО

Навчання дітей правилам безпеки дорожнього руху, залишається одним із найважливіших завдань дошкільної освіти. Тому необхідна повсякденна робота з дітьми щодо формування уявлень про важливість дотримання правил дорожнього руху.

На виконання наказу Управління освіти Хмільницької  міської ради  «Про проведення Тижня безпеки дорожнього руху» з 06  по 10 листопада 2023 року  у Закладі дошкільної освіти №1 (ясла-садок)  «Пролісок» м. Хмільника  проведено Тиждень безпеки дорожнього руху.

Метою проведення Тижня безпеки дорожнього руху є поліпшення якості освітньої роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя; пропаганди безпечної поведінки на дорозі, здійснення профілактичної роботи щодо попередження дитячого дорожньо – транспортного травматизму.

Під час підготовки до Тижня безпеки дорожнього руху проведено ряд заходів:

-розроблений план проведення тижня в дошкільному закладу;

-проведені інструктажі з техніки безпеки з усіма працівниками ЗДО;

-розміщена інформація в куточку для батьків;

-поновлені матеріали куточків в групах з  безпеки дорожнього руху;

Під час проведення Тижня безпеки дорожнього руху проведені тематичні дні: «Дитина на вулицях міста», «Дитина і транспорт», «Дорожні знаки», «Дорога не місце для гри», «Безпечні вулиці і дороги».  У рамках тематичних днів проводилися різні види  організованої діяльності з дітьми:

- зображувальна діяльність: «Пішохідний перехід - зебра» (молодші групи, «Наш друг світлофор» (середні групи),   «Безпека на дорозі» (старші групи);

- бесіди: «Дорожні знаки – азбука водіїв та пішоходів», «Види транспорту», «Правила поведінки в транспорті»,  «Небезпека на дорозі», «Дорога до дитячого садка»;

- цільові прогулянки вулицями міста, до пішохідного переходу, до світлофора;

 спостереження : за транспортом, за вулицею, де розташований ЗДО, за рухом пішоходів, розглядання дорожніх знаків.

-перегляд мультиплікаційного  фільму про правила дорожнього руху «Уроки тітоньки Сови»;

-дидактичні ігри: «Червоний, жовтий, зелений», «Світлофор «Моргайко»», «Транспорт»;

-рухливі ігри: «Горобчики і автомобілі», «Кольорові автомобілі», «Стій! Увага! Йди!», «Червоний,жовтий, зелений», «Підійди до знака, який назвали», « Автомобілі та вантажі».

-сюжетно-рольові   ігри:  «Водії»; «На перехресті», «Залізничники», «Автомайстерня»; «Школа безпеки для звірят».

-ігрові ситуації «На вулиці», «Обери місце для гри з м’ячем», «Допоможемо лялькам перейти дорогу», «Обійди автобус»

-читання віршів та  творів художньої літератури: А. Іванова «Як нерозлучні друзі дорогу переходили», В. Паронової «Небезпечна гра», Л. Яковенко «Ми граємо»;

-виставка  дитячих  малюнків  на тему: «Безпека на дорозі»;

-консультації, бесіди з батьками на теми: «Виховання у дітей культури поведінки у транспорті», «Як навчити малюків гратися безпечно», інформація для батьків «Безпека дітей на вулиці»

-музична розвага у старшій групі « Наш друг світлофор»

- лялькова вистава  « Пригоди звірят у великому місті»

Про безпеку треба знати, про безпеку треба дбати.

   Одним із важливих пріоритетів у роботі Закладу дошкільної освіти №1 «Пролісок» є безпека усіх учасників освітнього процесу. Безпека – не просто обсяг засвоєних, але й уміння правильно поводитися в різних ситуаціях. Діти можуть опинитися у непередбачуваних ситуаціях на вулиці та вдома, тому головним завданням дорослих є стимулювання розвитку у них самостійності  та відповідальності.
 З 23 по 27 жовтня  в Закладі дошкільної освіти № 1 «Пролісок»   проходив Тиждень   знань основ безпеки життєдіяльності  дитини. Проводилась змістовна робота, направлена на виявлення та поповнення знань дітей з питань безпеки життєдіяльності, а також перевірки знань вихованців закладу дошкільної освіти грамотно та чітко діяти у разі загрози або виникнення  надзвичайних ситуацій. Під час проведення Тижня знань безпеки життєдіяльності заплановано та проведено ряд заходів відповідно тематичних днів: «Безпечні вулиці і дороги»; «Дитина серед людей»; «Здоров’я дитини»; «Вогонь не іграшка»; «Захисти себе». В рамках тематичних днів педагоги приділяли багато уваги організації різних видів діяльності: іграм, спостереженням, прогулянкам, сюжетно-рольовим іграм, бесідам, розвагам, художньо-продуктивній діяльності. В кінці тижня  провели  навчальне тренування з евакуації під час навчальної пожежної тривоги, закріпили правила безпечної поведінки під час евакуації в безпечне місце.
Проведені заходи педагогами розширили знання дітей про те, як уникнути небезпеки у різних ситуаціях; вправляли в практичному використання знань правил поведінки.

Осіннє свято для малят

 

Осінь - чудова пора  позолоченого листя, смачних фруктів, жовтих пузатих гарбузів та різних овочів, а ще пора яскравих і веселих осінніх свят . З  10 по 12 жовтня   в  закладі дошкільної освіти №1 «Пролісок» проходили  осінні свята для малят. Діти різних вікових груп  у святковій музичній залі  розповідали вірші про осінь,  співали пісень, дякували осені за щедрий урожай, смачні і корисні овочі та фрукти, водили веселі хороводи, грали ігри, змагалися у спритності. Осінь  пригощала малят рум’яними яблучками та смачними горіхами, дякувала за чудові  дитячі привітання. Проведення свята дало можливість розкритися кожній дитині, проявити свої творчі здібності, отримати емоційне задоволення від спільної діяльності.

"Український ярмарок"  в ЗДО

29 вересня в Закладі дошкільної освіти №1 "Пролісок" відбулося свято для вихованців старших груп до Дня захисників та захисниць України. Після свята діти разом з вихователями та батьками організували благодійний ярмарок осінніх смаколиків. Виручені кошти будуть передані на потреби ЗСУ. Дякуємо усім активним учасникам заходу!

Пізнавально- дослідницький проект в ЗДО

З 18 по 29 вересня 2023 року в Закладі дошкільної освіти №1 "Пролісок"  усі учасники освітнього процесу працювали над реалізацією  пізнавально-дослідницького проекту «Моє місто, мій край».  Проект присвячений  Дню міста та  проводився з метою виховання  у дітей любові до своєї малої  Батьківщини, формування у них громадянських почуттів,  формування елементарних знань про  походження назви, історію, особливості та значення міста для людей і країни.  Під час реалізації проекту «Мій край, моє місто» знайомилися з різноманітним  краєзнавчим матеріалом, ознайомилися з історією виникнення міста, з’ясували як і чому виникло наше  поселення, чому вулиці мають ту чи іншу назву. Діти разом із вихователями та батьками знаходили відповіді на усі свої питання під час бесід, відео екскурсій, фотовиставок, практичної діяльності.
Фундаментом патріотизму – є цілеспрямоване ознайомлення дітей з рідним краєм. Любов до Вітчизни починається з любові до своєї малої Батьківщини – місця, де народилася людина.

 

 

Перші яблука  із «Саду перемоги»

Навесні 2022 року працівники ЗДО №1 «Пролісок» на території закладу створили «Сад перемоги», висадивши  молоді  яблуневі деревця.   Усі з хвилюванням   спостерігали, як приживаються молоді яблуньки,  поливали, оберігали від   морозів, вітру, пекучого сонечка та  шкідників.  Цього року молодий садок подарував нам  свої  перші плоди –  смачні та запашні  яблука.  Вихованці середніх груп влаштували в садку  збір першого врожаю яблук.  Діти милувалися рум’яними плодами, насолоджувалися  ароматом,  дякували  яблунькам за урожай, розповідали про користь  яблук та  згадували, як вони допомагали дорослим доглядати «Сад перемоги».  Малята планують реалізувати перший урожай яблук на  благодійному осінньому ярмарку, а виручені кошти передати на допомогу ЗСУ.

 «Пролісок» зустрічає своїх вихованців

Перший вересневий ранок в ЗДО №1 «Пролісок» розпочався  веселим дитячим сміхом радістю зустрічі з друзями та рідними вихователями на подвір’ї дитячого садка.
 1 вересня   вперше переступили поріг дитячого закладу найменші вихованці  груп раннього віку. Разом із батьками малюки  знайомилися із садочком, новими друзями, вихователями,  розважалися разом із старшими  вихованцями.  Директор ЗДО №1 «Пролісок»  Світлана Антонюк привітала  вихованців, батьків і працівників закладу із початком нового навчального року і побажала  цікавого, щасливого  і мирного року!

Літо в дитячому садку.

Літо в ЗДО №1 «Пролісок» - пора  теплого сонечка, веселих розваг, цікавих пригод.  Цікаво та змістовно організована  спільна діяльність дітей  влітку  - джерело позитивних емоцій і запорука  успішного оздоровлення вихованців.  Під час оздоровчого періоду зміст освітньої діяльності  з дошкільнятами в ЗДО №1 визначався темою дня: «День сонечка», «День квітів», «День посмішки», «День хлопчиків і дівчаток», «День ляльки», «День води», «День компоту» та  інші.  Під час тематичних днів з дітьми організовувалися цікаві розваги,  ігри, подорожі,  пізнавальна та дослідницька діяльність, конкурси та флешмоби.  Під час різних форм діяльності  діти  поглиблювали знання про різні предмети і явища, формували вміння  аналізувати, порівнювати, сортувати, закріплювали навички спільної діяльності. Цікаво проведений оздоровчий період – запорука успішного навчального року.

 

 

 

З  теплом у серці і любов’ю до України!
День Світлого Христового Воскресіння зміцнює віру в торжество миру добра і справедливості, символізує любов і злагоду, об’єднує всіх нас на основі традиційних духовних цінностей, спонукає до вчинення добрих справ, співчуття та милосердя, пробуджує прагнення жити за сумлінням.
Ми, українці, завжди вирізняємося тим, що дбаємо про тих, хто чекає нашої підтримки. Так склалася доля, що цього року її потребують люди, які рятуючись від війни, знайшли прилисток у нашому закладі дошкільної освіти «Пролісок».
За ініціативи міського голови Миколи Юрчишина до Великодня  для  ВПО були виготовлені святкові пасочки, які на передодні свята передав Віталій Оліх,  начальник Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради.
Працівники ЗДО  приготували яскраві крашанки  і писанки, та створили на подвір’ї  ЗДО святкову атмосферу прикрасивши великоднє деревце.
Нехай Великодні свята зігріють зболені серця людей любов’ю і теплом наших сердець, наповнять душі радістю, а життя – вірою у Перемогу та  мирне і щасливе майбутнє рідної України!

Психологічний тренінг у ЗДО.

Професія педагога вирізняється низкою специфічних особливостей, головною з яких є безумовне спілкування з дітьми, а також вольовий стимул, який постійно спонукає до практичної педагогічної діяльності. Освітня діяльність потребує творчості, активного функціонування свідомості, постійної роботи над собою, удосконалення та поповнення знань, що часто призводить до емоційного перенапруження.
Синдром професійного вигорання – це небезпечне професійне захворювання тих, хто працює з людьми: педагогів, лікарів, соціальних працівників, психологів. Відомий американський психолог Христина Маслач, яка одна з перших почала досліджувати цю проблему, стверджувала, що емоційне вигорання – це плата за співчуття.
За словами українського педагога Костянтина Ушинського, «вплив особистості вихователя – не можна замінити ні підручниками, ні моральними тенденціями, ні системою покарань і заохочень». Тому проблема психологічного благополуччя педагога є однією з найбільш актуальних у сучасній педагогічній психології.
З огляду на те, що психологічна перевтома призводить до зниження якості освітнього процесу, погіршення психологічного клімату в групі, а отже, і емоційного стану дітей, дуже важливо завчасно попередити виникнення синдрому емоційного вигорання. З метою профілактики  професійного вигорання педагогів в ЗДО №1 «Пролісок» практичний психолог Ярова О. В. провела психологічний тренінг «Намалюю в душі сонце». Учасники тренінгу обговорили причини та симптоми емоційного вигорання, оцінювали свій психо-емоційний стан за експрес-діагностикою «Годинник» та знайомилися з прийомами швидкого реагування при стресі. Практичний психолог надала  практичні рекомендації педагогам щодо запобігання емоційного вигорання під час стресу, спричиненому війною в нашій  країні.

Творчий звіт педагогічних працівників ЗДО

15 березня 2023року в закладі дошкільної освіти №1 «Пролісок» м.Хмільника відбувся творчий звіт педагогічних працівників, які атестуються у 2022-2023  навчальному році. Педагоги: Матвійчук Н. І, Соколенко О. В., Онищук Ю. В. ознайомили  колег  з  методичними напрямками, над якими працювали протягом міжатестаційного періоду, ознайомили зі своїми дидактичними  напрацюваннями, поділилися досягненнями. Вихователі Колеснік О. Г. , Луговацька О. В. показали відео-презентації  досвіду роботи щодо логіко-математичного розвитку дітей дошкільного віку в умовах ЗДО. Колеснік О.Г. ознайомила колег з власними методичними  досягненнями щодо використання творів В. О. Сухомлинського на заняттх із логіко-математичного розвитку. Луговацька О. В. поділилася своїм досвітом застосування  інноваційних технологій  у роботі з дітьми дошкільного віку.
Така форма роботи сприяє формуванню  об’єктивної  оцінки  педагогічної діяльності вихователів, які атестуються, та  стимулює професійному  зростанню педагогічного колективу.

Педагоги ЗДО "Пролісок" - учасники  вебінару.

17 січня  2023 року  відбувся вебінар для педагогічних працівників дошкільної освіти Хмільницької ОТГ. Вебінар на тему " Організація освітньої діяльності в ЗДО за допомогою дистанційних технологійв умовах воєнного стану" організував  Центр професійного розвитку педагогічних працівників Управління освіти, молоді та спорту  Хмільницької міської ради. Директор центру Майя Бєляєва наголосила, що заклади дошкільної освіти мають відповідати вимогам Базового компонента дошкільної освіти як у мирний час, так і під час дії воєнного стану..
Практичний досвід роботи з дошкільниками щодо використання дистанційних технологій презентувала вихователька І молодшої групи нашого закладу Колеснік Олена Григорівна. Вона розповіла колегам про інструменти  спілкування з вихованцями (форум, чат, відео-конференція, блог, соціальні мережі), показала форми практичної роботи (відеоролики за темами, конкурси, виставки,флешмоби, відеоказки) та показа, як до освітньої роботи з дітьми долучаються вузькі спеціалісти закладу. Педагоги Закладу дошкільної освіти поділилися власним досвідом роботи та підсумували, ЗДО дають змогу дітям не лише розвиватися, отримувати знання та практичні вміння, а й допомагають не втрачати відчуття приналежності до дитячої спільноти.

Подарунки діткам під ялиночку.
 

Новий рік уже не за горами. Новорічне свято – завжди особливий період для дітей. Це період святкової магії, здійснення бажань, очікування подарунків.
  Подарунки дітям – не тільки спосіб для дорослих показати свою любов, а і інструмент виховання.
  28 і 29 грудня працівники ЗДО №1 «Пролісок» організували для своїх вихованців святкові заходи біля ялинки та вручили дітям солодкі подарунки
 від Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради придбані за кошти місцевого бюджету.
    Малята  щиро дякують дорослим за новорічний сюрприз. Усім приємно отримувати солодкі подарунки під ялиночку.

ЗДО№1  став тимчасовим  прихистком для  ВПО.

З травня 2022року  відповідно до розпорядження Хмільницької міської ради в закладі дошкільної освіти тимчасово проживають  вимушено переміщені особи -  люди, які  змушені покинути власні домівки через  війну в Україні . Міський голова Юрчишин М. В. зустрівся з людьми, цікавися їхніми проблемами та вивчав потреби, а також  привіз  необхідну гуманітарну допомогу.

Звіт директора перед  колективом і громадськістю за 2021- 2022 навчальний рік.

 9 червня 2022 року  директор Закладу дошкільної освіти №1 (ясла- садок) «Пролісок»  Антонюк Світлана Борисівна звітувала перед колективом та громадськістю  про свою роботу за 2021-2022 навчальний рік.  Світлана Борисівна  проаналізувала методичну роботу ЗДО, рівень матеріально-технічного забезпечення,  ознайомила  присутніх з кадровим забезпеченням,  організацією харчування в ЗДО, стан роботи з охорони праці.  Присутні високо оцінили роботу директора у 2021-2022 навчальному році та побажали  успіхів у наступному році.

Всесвітній день української хустки  в ЗДО №1 "Пролісок" м. Хмільника

“Хустино, хустино, чи біла, чи синя – мені ти миліша усяких обнов. Хустино, хустино, як ласка родинна, як вірності пісня про щиру любов…” В. Крищенко . 7 грудня вихованці ЗДО №1 "Пролісок " прийняли участь у челенджі "Українська хустка - берегиня вроди"

Фестиваль дитячої гри в ЗДО №1  «Пролісок» м. Хмільника

Щасливим є дитинство, у якому гра – це синонім життя.  Гра для дітей – це перед усім спосіб набуття досвіду, розвиток , навчання,  можливість спілкування і соціалізації під час взаємодії з однолітками та дорослими. Педагогічний колектив закладу дошкільної освіти №1 «Пролісок» чітко розуміє  важливість гри як провідної діяльності дошкільнят та способу пізнання ними  навколишнього світу.  З метою  збагачення  досвіду педагогів,  пошуку нового  формату взаємодії дорослого з дітьми, у якому повноцінне місце займає ігрова діяльність в ЗДО №1 з 10 по 24 листопада  організували «Фестиваль дитячої гри».  Під час  цього заходу вихователі ділилися досвідом організації різних видів ігор, демонстрували  своє вміння забезпечувати спільну взаємодію з дітьми,  обговорили основні аспекти організації ігрової діяльності на засіданні педагогічної ради, взяли участь у виставці сучасних  посібників для забезпечення ігрової діяльності у вікових групах.  А  наші вихованці отримали неабияку радість та насолоду від гри.

Тиждень безпеки дорожнього руху в ЗДО№1 «Пролісок»

 З 15 по 19 листопада в  ЗДО№1 «Пролісок» м. Хмільника проводився «Тиждень безпеки дорожнього руху»,  метою якого є профілактика дорожньо-транспортного травматизму за участю дітей та усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки на дорозі. Під час «Тижня безпеки дорожнього руху» проведено тематичні  дні: «Безпечні дороги», «Дорожні знаки», «Уважні пішоходи», «Безпека у транспорті», «Азбука безпеки на дорозі» в рамках яких були  організовані заходи спрямовані на формування у дошкільнят знань про правила вуличного руху,  моделі безпечної поведінки   на вулицях міста, у транспорті, біля залізничної колії та під час виникнення непедбачуваних ситуацій на вулиці.

Під час занять, розваг і прогулянок  з дошкільнятами організовувались спостереження, рухливі, дидактичні, сюжетні  ігри під час яких засвоювали правила безпеки на дорозі та засвоювали практичні навички безпечної поведінки на дорозі.

 

 «Осінні фантазії» в закладі дошкільної освіти №1 «Пролісок».

    У закладі дошкільної освіти №1 «Пролісок» м. Хмільника вже стало доброю традицією  в осінню пору проводити виставку  виробів і композицій із природного матеріалу «Осінні фантазії». Метою такої форми роботи є активізація спільної творчої співпраці батьків і дітей.

    У цьому році виставка була особливо яскравою, фантастичною та різнобарвною.

   Наші вихованці та їх батьки з великим задоволенням поринули в атмосферу творчості та фантазії. В результаті всі вироби – це художні  витвори. Роботи вражають оригінальністю, яскравістю, своєрідністю і неповторністю.

  Щира подяка всім батькам, які проявили творчість та прийняли участь в цьому яскравому заході.

   

Осінні свята до Дня Українського  козацтва в ЗДО№1 «Пролісок»

В закладі дошкільної освіти №1 «Пролісок» м. Хмільника  з 11 по 13 жовтня  відбулися осінні дитячі музичні свята приурочені  Дню Українського козацтва.  Вихованці ЗДО разом із вихователями, музичними керівниками, інструктором з фізичного розвитку, педагогами   взяли участь у цікавих музично-розважальних заходах.  Малята  розповідали вірші, розігрувати театралізовані сценки, співали пісні про золоту і щедру осінь, дякували за врожай, грали веселі ігри.  Старші дошкільнята спробували  себе в ролі українських козачат: співали пісень про рідну Україну,  козацьку силу і звитягу, виконували козацький гопачок, змагалися у силі і спритності.  Участь у таких святах сприяє формуванню у малят  патріотичних почуттів, інтересу до нашої  історії,  любові і шани до українських традицій.

Тиждень безпеки в ЗДО.

В закладі дошкільної освіти №1 (ясла-садок)  «Пролісок» м Хмільника з 4жовтня по 8 жовтня2021 року проводився «Тиждень знань з основ  БЖД».   Освітній процес в закладі планувався за тематичними днями: «Безпечні вулиці і дороги», «Дитина і природа», «Пожежна безпека», «Здоров’я дитини», «Допоможи собі сам».  Під час тематичних днів вихованці  ЗДО №1 «Пролісок»  вивчали правила безпечної поведінки в довкіллі, знайомились з різними об’єктами, які можуть бути небезпечними для людини,   навчалися  діяти в різних можливих  небезпечних ситуаціях.  Під час навчального тренінгу з евакуації працівники ЗДО №1 «Пролісок» разом із вихованцями закріпили послідовність дій на випадок можливої пожежі.

Колектив ЗДО дбає про безпечні та комфортні умови  для вихованців та працівників.

 Для колективу Закладу дошкільної освіти (ясла- садка) №1  «Пролісок»
м. Хмільника  головними пріоритетами у роботі є забезпечення комфортного та безпечного перебування дітей  в закладі. Саме тому, до початку нового навчального року у приміщенні ЗДО було повністю замінено  оздоблювальні панелі стін на сходових клітинах.  Нашими працівниками було знято  стару обшивку,  яка могла привести  до небезпечної ситуації, проведено вирівнювання стін та виконано облицювання стін вогнетривким, сертифікованим матеріалом на площі  190 кв. м (всі сходові клітини). Роботи  проведені силами працівників закладу з допомогою батьків Дякуємо всім за  допомогу у створенні комфортних і безпечних умов для  наших дітей.

                                                                                              Адміністрація   ЗДО.

До 

Після: 

 

 

 

 

 

Конкурс малюнка в ЗДО

21 вересня в  закладі дошкільної освіти №1 «Пролісок» провели конкурс дитячого малюнка серед вихованців старших груп  «Я люблю Хмільник».
 Старші дошкільнята  малювали своє рідне місто,застосовуючи  різні традиційні і нетрадиційні техніки зображення. Серед талановитих учасників було обрано  Шеремету Поліну, яка  стане учасником міського конкурсу малюнка від ЗДО №1 «Пролісок».

День снігу в ДНЗ Дата створення: 18:50 31.05.2020
Кошторис ДНЗ№1 Дата створення: 18:39 31.05.2020

Логін: *

Пароль: *